Smaller Default Larger

Вшанування Січових Стрільців на Верецькому перевалі

 

24 серпня 2018 р. Б., у 27 річницю Незалежності України, на Верецькому перевалі українських Карпат, на межі між Львівською та Закарпатською областями, на території меморіального комплексу відбулося спільне вшанування січових стрільців, які були розстріляні навесні, 1939 р., польсько-угорськими окупаційними військами. 

Захід був присвячений єдності Церкви та Українського народу.

Вшанування розпочалася опівдні Божественною Літургію, яку відслужили понад 20 священників зі Стрийської, Сокальської, Самбірсько-Дрогобицької єпархій Української Греко-Католицької Церкви та Мукачівської Греко-Католицької єпархії. Службу Божу очолив та святкову проповідь виголосив о. Михайло Ільницький, Парох церкви Св. Володимира з м. Стрий, який також є капеланом АТО. Також, у Святій Літургії взяли участь оо. Василіяни з Провінції Святого Миколая, зокрема, о. Михайло Станко, ЧСВВ, Настоятель Малоберезнянського монастиря та о. Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря. Супроводжував богослужіння парафіяльний хор стрийського храму Св. Володимира. У цій події також взяли участь представники молодіжно-патріотичних організацій, патріоти та громадські активісти з обидвох областей.

Після Літургії відбулися подяки та промови отців капеланів. Перед пам’ятним хрестом було відслужено панахиду за полеглих воїнів усіх часів здобуття Незалежності України. Особливу увагу було звернено на постать о. Августина Волошина, Президента Карпатської України, та Січових Стрільців, які віддали своє життя за Незалежність Карпатської України у березні, 1939 року, а також, героїв наших часів − Небесної Сотні та воїнів АТО.

Наприкінці, з рукою на серці, прозвучала молитва за Україну «Боже Великий, Єдиний». Організатори нинішньої події висловили думку про щорічне вшанування Січових Стрільців та святкування Дня Незалежності на цьому місці.

 

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції