Smaller Default Larger

Воздвиження Чесного Хреста Господнього в Боронявському монастирі – 2018 р. Б.

 

26-27 вересня отці Василіяни відзначили престольне свято головного монастирського храму Воздвиження Чесного Хреста, що у Бороняві. Це свято є третім після Благовіщення Пресвятої Богородиці та пророка Іллі, історичним, а також традиційним відпустом Боронявської обителі.

У навечір’я свята була відслужена Велика Вечірня з Литією, яку очолив настоятель монастиря о. Тарас Іванина, ЧСВВ. Після, о. Лука Буняк, ЧСВВ, з Малоберезнянського монастиря, відслужив Божественну Літургію та виголосив проповідь про хрест. Йому співслужили єпархіяльні священники.

27 вересня, зранку, о. Еміліян Гавей, ЧСВВ, з Мукачівського монастиря, відслужив Утреню з виставленням Хреста Господнього, а о. Никанор Ситар, ЧСВВ, з Василіянського Інституту філософсько-богословських студій, що у Брюховичах, відправив Акафіст до Хреста Господнього.

Урочисту Божественну Літургію очолив та проповідь до Божого люду виголосив о. Августин Шоп’як, ЧСВВ, ігумен василіянського монастиря у м. Золочеві, що на Львівщині. Йому спів служили: о. Тарас Іванина, ЧСВВ, настоятель Боронявського монастиря, о. Никанор Ситар, ЧСВВ, о. Тадей Мисюк, ЧСВВ, з Імстичівського монастиря, а також єпархіяльні священники. У богослужінні також взяли участь сестри Служебниці та сестри Василіянки. Супроводжував Літургію своїм співом місцевий парафіяльний хор.

Після Служби Божої відбувся традиційний процесійний хід навколо монастирського храму з читанням чотирьох Євангелій. Наприкінці, після Многоліття, о. Тарас подякував духовенству за спільну молитву, зокрема, пригадав, що о. Августин у 2005 – 2006 рр., як щойно висвячений молодий василіянський ієромонах, виконував у Боронявському монастирі та с. Копашневі своє душпастирське служіння. Також, анонсував, що вже скоро, 22 жовтня, відзначаємо 10 річницю відходу до вічності о. Йосафата Воротняка, ЧСВВ, настоятеля Боронявського монастиря, який є заслуженою особою для цієї василіянської обителі. Настоятель також подякував отцям, які сповідали, сестрам-монахиням, парафіяльному хору та усім вірним, які взяли участь у святі. Після подячного слова відбулося мирування.

 

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції