Smaller Default Larger

Реколекції в Головному осідку Василіянського Чину Святого Йосафата у Римі

 

24-28 вересня 2018 р. Б., в Головному осідку Василіянського Чину Святого Йосафата у Римі відбулися річні василіянські реколекції, провідником яких був о. Франціск Онисько ЧСВВ – Провінційний Економ та Секретар Провінції Св. Миколая в Україні.

В реколекціях взяли участь ієромонахи з Генеральної Управи Василіянського Чину, отці і брати Римської обителі, як також ченці, що студіюють в римських університетах.

Тема реколекцій, яку запропонував учасникам для роздумів провідник − «Виноградник Господній».

Протягом п’яти днів (13 тематичних конференцій), на основі євангельських текстів про «Виноградник Господній» (Мт. 21:33-46), а також «про вірних і невірних слуг» (Мт. 24:42-51; Лк. 12:35-48), та інших тематичних уривків Святого Письма і допоміжної літератури, реколектант висвітлив проблематику сучасного служіння слуг Господніх у Винограднику Христовому.

Після визначення проблематики та схеми реколекцій, згідно якої: Господар – це Бог, слуги – це священики та монашество, виноградини – це миряни, а також справи, до виконання яких ми покликані, реколекції були проведені за наступною програмою:

Перший день реколекцій був присвячений роздумам про місце і значення слуг у Винограднику Господньому, а також про зміст і значення їхнього покликання, яке слуги повинні знову і знову наново переживати.

Другий день – роздуми про сучасні спокуси, які виникають у слуг по відношенню до Господаря − Бога, до своїх співбратів-слуг і по відношенню до «виноградин».

Третій день – роздуми про відповідь слуг на вищезгаданий потрійний вимір спокус, а також про те, якою сьогодні повинна бути постава «доброго і вірного слуги Господнього» і в чому вона має виражатися, як по відношенню до Господаря, так до спів-слуг і до виноградин.

Четвертий день – роздуми про Джерело Виноградника. Що і Хто є цим Джерелом? Якою в цьому є наша участь, а також інші проблематики, пов’язані із сучасними "фальшивими джерелами" Виноградника.

П’ятий день – роздуми про есхатолочіний вимір Виноградника Господнього: про потрійний вимір Виноградника, про нову присутність Господаря у Винограднику, про сопричастя із святими, праведними та з усіма співбратами по Чину у дбанні про Виноградник та про життя християнською Надією.

Завершилися реколекції молитвою до Пречистої Діви Марії – Матері надії, Матері «добрих і вірних слуг Господніх», яка завжди супроводжує їх у відданому служінні Винограднику її Сина.

Опісля, усі відспівали благальну пісню «Тебе, Бога, хвалимо…», відмовили молитву в наміренні Святішого Отця, після чого реколектант уділив учасникам Апостольське благословення та Повний відпуст з нагоди реколекцій й окропив свяченою водою.

Подячне слово від імені учасників висловив реколектанту о. Йоанікій Чверенчук ЧСВВ − Генеральний Вікарій Василіянського Чину Св. Йосафата.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції