Smaller Default Larger

Храмовий празник Св. Онуфрія у Львівському монастирі Отців Василіян

 

У суботу та неділю, 22 та 23 червня, у монастирському храмі монастиря св. Онуфрія м. Львова пройшли урочисті святкування з нагоди храмового празника.

Розпочалися урочистості Великою Вечірнею з Литією, яку очолив ігумен монастиря о. Йоаким Ошуст, ЧСВВ.

В часі Литії, під спів братів та отців, відбувся урочистий похід та були винесенні для публічного почитання мощі св. Онуфрія Великого.

У сам день святкування – 23 червня, моління розпочалися Утренею та урочисто був відправлений молебень до святого Онуфрія.

Опісля Архиєрейську Божественну Святу Літургію очолив Преосвященний Владика Кир Василій Івасюк, єпарх Коломийський. З ним співслужили: Протоархимандрит Василіянського Чину о. Генезій Віомар, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен Провінції св. Миколая о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, ігумен Львівського монастиря св. Онуфрія та численні ієромонахи василіяни.

У своєму зверненні до вірних, владика згадуючи про відзначення 30-ліття виходу Церкви з підпілля, наголосив про важливість вірності Церкві та збереженні віри сьогодні.

З нагоди урочистості храмового празника св. Онуфрія у Львові в Архиєрейській Святій Літургії взяли участь священики із різних василіянських монастирів.

Після завершення Святої Літургії відбулася Суплікація та посвячення води. Ігумен монастиря - о. Йоаким подякував Владиці за участь. Він також склав подяку всім священикам, які взяли участь у моліннях з нагоди празника, у сповіді вірних. Також отець ігумен звернувся зі словами подяки до прихожан та всіх вірних, які прибули на урочистість та взяли активну участь у спільній молитві, а для себе здобули духовну користь.

 

  • osbm.in.ua
  • Фото: бр. Володимир Кмиць ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції