Smaller Default Larger

Проща до Меджугорської святині з Малоберезнянського монастиря оо. Василіян

 

Упродовж 20-26 серпня цього року з Малоберезнянського монастиря Св. Миколая оо. Василіян до марійського відпустового центру Междугор’є відбулося паломництво. У цій прощі взяли участь 47 прочан з Малого та Великого Березного, Перечина, сіл Рокосова, Стеблівки Хустського району та с. Руське Поле з Тячівського району.

Проща була організована Монастирем Св. Миколая оо. Василіян та паломницьким центром «Херувим» (м. Львів). Паломництво відбулося під керівництвом п. Богдана Пристайка та духовним проводом о. Луки Буняка, ЧСВВ, Адміністратора монастирської парафії у Малому Березному. Мета цього паломництво – молитва за перемогу українського війська та настання миру у нашій Батьківщині.

Перший і останній дні були присвячені відпочинку у м. Макарське, на узбережжі Адріатичного моря (Хорватія).

Упродовж декількох днів українські паломники мали можливість відвідати місця пов’язані з приватними об’явленнями Пресвятої Богородиці у Меджугор’ї (Боснія і Герцеговина), які мали місце у середині 80 років ХХ ст. Зокрема відбули хресну дорогу на горі Крежевіц, молилися вервицю на горі Подбордо (Гора Об’явлень), а також мали зустріч з паном Патріком, який разом зі своєю дружиною Ненсі, під впливом подій у Меджугор’ї навернувся до Бога. Особливою була зустріч у спільноті «Ченаколо», заснованою італійською монахинею сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Щодня прочани мали можливість молитися усі 4 таїнства вервиці та брати участь у Св. Месі латинського обряду, духовно пережити Адорацію до Найсвятіших Тайн та молитву поклоніння Хресту Господньому. За весь період паломництва охочі прийняли св. Тайни Покаяння та Євхаристії.

Особливим днем була субота, 24 серпня, адже цього дня усі українці в нашій Батьківщині і у цілому світі святкують День Незалежності України. Цього дня паломники вирушили на короткий відпочинок до водопаду Кравіца. Перед вечірніми богослужіннями українські паломники як годиться у вишиваних сорочках заспівали молитву за Україну «Боже, Великий, Єдиний», Отче наш, Богородице Діво та виконали гімн «Ще не вмерла України».

Щиро дякуємо Богові та організаторам паломництва за їх добрі старання та працю. Сподіваємося про подальші подібні подорожі, які б збагачували нас духовно.

 

  • Вдячні прочани

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції