Smaller Default Larger

Реколекції для дівчат у василіянському монастирі в Берегах

 

20-22 вересня у василіянському монастирі Переображення Господнього Сестер Чину Святого Василія Великого на хуторі Береги (на Львівщині) відбулися триденні реколекції.

Духовні вправи організували с. Онисима, Папка, ЧСВВ, Директорка покликань та с. Іринея Філіпович, ЧСВВ, Директорка постулянток, що виконують своє служіння у монастирі сестер- василіянок Провінції Пресвятої Тройці у м. Львові. У реколекціях взяли участь 25 дівчат з міст: Запоріжжя, Херсона, Львова, Івано-Франківська, Коломиї, Яворова та інших. Духовні науки провадив о. Лука Буняк, ЧСВВ, з Малоберезнянського монастиря оо. Василіян.

Упродовж трьох днів учасниці брали участь у богослужіннях, слухали духовні науки, приступали до св. Тайн. Також мали нагоду для духовної бесіди з провідником та сестрами-василіянками. Важливими моментами цих днів духовної віднови були адорація у свято Різдва Пресвятої Богородиці, свідчення сестер про їх зародження та розвиток покликання, відповіді отця на різноманітні питання учасниць реколекцій.

Духовні вправи закінчилися у неділю. Після Божественної Літургії, о. Лука провів заключну науку, згодом уділив повний відпуст та покропив усіх учасниць свяченою водою. Спільні пам’ятні свілини та святковий обід були останніми пунктами цьогорічних реколекцій.

Дякуємо Богові, що дозволив нам взяти участь у цих днях духовної віднови. Щире спасибі усім сестрам, які безпосередньо брали участь в організації та проведенні реколекцій. Зокрема, вже згадуваним с. Онисимі та Іринеї. Дякуємо провіднику, о. Луці. Особливо дякуємо с. Теодорі Бецько, ЧСВВ, настоятельці та сестрам чернечої обителі у Берегах за їх гостинність та молитовну атмосферу. Також дякуємо нашому фотографу с. Катерині Стасик, ЧСВВ, яка зафіксувала найважливіші моменти.

  • Учасниці реколекцій

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції