Smaller Default Larger

Навечірʼя празника Успіння Пресвятої Богородиці у Мукачівському монастирі

27 серпня у Мукачівському монастирі розпочалися відпустові святкування празника Успіння Пресвятої Богородиці.

Святкування розпочалися в Навечірʼя Успіння о 19.00 Великою Вечірнею з Литією, яку очолив о. Вячеслав Сеник ЧСВВ, а співали брати-студенти з Брюховицької семінарії.

О 20.00, молодіжний хор «Базілеус» разом з паломниками молилися богородичну молитву, яка, за словами Папи Павла VI, є «підсумком цілого Євангелія» – це «вервиця», що вже стала традиційною молитвою до Пресвятої Богородиці під час відпустових святкувань у Мукачівському монастирі.

Головним богослужінням в Навечір’я празника була Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії – Високопреосвященний Владика Кир Мілан Шашік. Йому співслужили о. Веніамин Довганич ЧСВВ – Настоятель Мукачівського монастиря, Отці Василіяни з інших Монастирів та єпархіальні священики.

На закінчення Архієрейської Божественної Літургії Високопреосвященний Владика Мілан подякував Отцям Василіянам за працю, яку вони провадять в м. Мукачеві та уділив усім своє архієрейське благословення. В свою чергу, Владиці Мілану подякував Настоятель монастиря, після чого Владика окропив усіх освяченою водою.

Не зважаючи на пізню пору, прочани ще довго приклонялися перед Мукачівською Чудотворною Іконою Божої Матері, що виставлена у цьому монастирі, випрошуючи у Пресвятої Богородиці її материнської опіки та заступництва.

 


Відпустові святкування у Мукачівському монастирі продовжилися наступного дня в сам день празника Успіння Пресвятої Богородиці – 28 серпня. Урочисту Святу Літургію в це свято очолив Протоігумен Провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ.

За матеріалами: osbm-mukachevo.org.ua



Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції