Smaller Default Larger

Храмовий празник св. Юрія в Червоноградському монастирі

6 травня 2013 року, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ, взяв участь у святкуваннях храмового празника св. Юрія у Василіянському монастирі в м. Червонограді, які очолив єпископ Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський.

У проповіді владика Михаїл наголосив, що «сьогодні ми робимо празник у Церкві, бо Христос Воскрес. До цього свята ми йшли нелегко: готувалися душею, відновлюючи віру і плекаючи в своєму серці, те що Господь заповів. Ця дорога була важкою, вибоїстою, але наш духовний шлях до Бога увінчався успіхом. Сьогодні ми радіємо душею і цілим своїм єством перейняті Воскресінням. В цьому часі приходить празник св. Юрія, який своєю перемогою свідчить про Воскресіння. Завдяки вірі він є переможцем і допомагає нам в цьому храмі, і в щоденному житті, щоб ми могли стати учасниками тої душевної перемоги, щоби щирим серцем і душею втішатися тим, що Господь нам дав».

Наприкінці Літургії, отець-настоятель Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, зазначив, що «сьогодні на парафії є справді велике свято», бо хлопці-вівтарники, які кожного разу рахують скільки осіб йде до Причастя, повідомили про 1224 причасника. «Так що празник у нас є вповні, бо Христос є в наших серцях», підкреслив отець Ігнатій.

Відтак ігумен подякував отцям Василіянам, які прибули на празник, зокрема отцю Протоігумену Павлу з Провінції Св. Миколая, що на Закарпатті, отцю-ігумену Павлу з Дрогобича, отцю-ігумену Вінкентію зі Львова та ігуменові з Володимира-Волинського о. Іллі.

Опісля, святкова громада продовжила святкування на місцевій площі перед Народним домом.

За матеріалами: sokaleparchy.org.ua



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції