Smaller Default Larger

Протоігумен Василіянської Провінції Святого Миколая оголосив для вірних Звернення греко-католицького єпископату України


В неділю 2 лютого 2014 р., Протоігумен Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, отець Павло Райчинець ЧСВВ, після Божественної Літургії, яку він відслужив в монастирському храмі при Провінційному Осідку в Малому Березному, оголосив для вірних «Звернення греко-католицького єпископату України, з приводу суспільно-політичної ситуації в державі».

Згадане звернення, Греко-католицькі єпископи України, серед яких були також Єпарх Мукачівський Кир Мілан Шашік та його помічник Кир Ніл Лущак, оприлюднили 31 січня 2014 р. у Львові-Брюховичах.

Разом з цим, єпископи подали Практичні душпастирські вказівки про спільну молитву та піст за Україну, якими, між іншим, заохотили вірних і всіх людей доброї волі єднатися щоденно, о 21.00, у спільній молитві за Україну.

Також ієрархи оголосили безперервний строгий піст за відповідним порядком, згідно якого у Мукачівській Греко-Католицькій Єпархії, днем посту за Україну є п’ятниця.

Щоденно після Служби Божої, єпископи доручили промовляти Молитву митрополита Андрея Шептицького за кращу долю українського народу.

Натомість в Мукачівській Греко-Католицькій Єпархії, після кожної Божественної Літургії, єпископи даної єпархії доручили промовляти Молитву Блаженного Теодора, якою він посвятив Мукачівську єпархію покровительству Пречистої Діви Марії.



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції