Smaller Default Larger

Загальне зібрання Отців і Братів Провінції Святого Миколая


13 лютого 2014 р., перед Днем Богопосвячених осіб, який відзначається в Католицькій Церкві на свято Стрітення Господнього, Ченці-Василіяни Провінції Святого Миколая в Україні зібралися у Провінційному Осідку на духовну призадуму, як також для обговорення справ свого монашого життя й дільності.

Духовну науку для Ченців виголосив о. Андрій Белеканич ЧСВВ, який є Відповідальним за чернече формування у Провінції.

Опісля, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ поставив на обговорення актуальні справи Провінції, серед яких окрему увагу було приділено підготовці до відзначення 400-ліття заснування Василіянського Чину, яке припадає на 2017 рік.

Згідно Послання Протоархимандрита Василіянського Чину з нагоди підготовки до згаданого ювілею, святкуванню передуватимуть три тематичні роки:

  • 2014 рік – присвячений Святому Отцю нашому Василію Великому.
  • 2015 рік – Святому Йосафату та Митрополиту Й. Рутському.
  • 2016 рік – василіянським новомученикам ХХ століття.

Отож, протягом цього року, у своєму монашому житті і місійній праці, Ченці Провінції будуть в особливий спосіб зосереджуватись на творах і повчаннях свого засновника – Святого Василія Великого.

Крім того, на рівні Провінції, укладається детальна програма Ювілею 400-ліття заснування Василіянського Чину і підготовки до цього ювілею.

На зборах було також представлено новий Каталог Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, де міститься інформація та статистичні дані про Монастирі Провінції та Отців і Братів, що здійснюють тут своє служіння.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції