Smaller Default Larger

Вшанування 75-річчя Карпатської України на Верецькому перевалі


16 березня 2014 р., на Верецькому перевалі відбулися урочисті заходи, присвячені 75-річчю Карпатської України, під час яких учасники із Закарпатської та Львівської областей, вшанували загиблих на цьому місці воїнів «Карпатської Січі».

Як відомо з історії, в березні 1939 року, угорські окупанти привели на межу Львівської і Закарпатської областей (тодішній угорсько-польський кордон) понад 600 полонених січовиків, передали їх польській стороні і, як свідчать докази розкопок, з обох сторін злочинно розстрілювали січовиків, які захищали Карпатську Україну, уздовж перевалу довжиною в 10 км.

Приклонитися біля могил січовиків на цьому кривавому і незабутньому для українців місці, прибули представники Всеукраїнського обʼєднання «Свобода» з обох областей, а також представники державної влади, інших організацій, духовенства й ті, для кого історія України залишається невідʼємною частиною сьогодення.

На початку урочистого заходу присутні заспівали Гімн України і провели вступну частину, після чого, священнослужителі відслужили Панахиду за загиблими січовиками Карпатської України.

Панахиду разом з учасниками молилися: православний єпископ Закарпатської єпархії Київського Патріархату Кирил, священики Мукачівської Греко-Католицької Єпархії та Української Греко-Католицької Церкви, а також Протоігумен Отців Василіян на Закарпатті, о. Павло Райчинець ЧСВВ.

Під час молитовного співу «Вічная памʼять», почесті загиблим січовикам віддали військові своїми пострілами вгору.

Гості та організатори цьогорічного ювілейного заходу, виступили до учасників з промовами та поклали квіти на могили січовиків, засвідчуючи їм свою памʼять про них і готовність до сьогоднішньої боротьби за волю українського народу і незалежність та цілісність України.

о. Франціск Онисько ЧСВВ


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції