Smaller Default Larger

Молодіжні заходи на Красному полі з нагоди 75-річчя Карпатської України


Вже стало доброю традицією збиратися щороку на Красному Полі, що поблизу с. Рокосово, на Хустщині, для вшанування чергової річниці Карпатської України та битви на Красному Полі. 

16 березня, цього року, минає 75 років від дня битви на Красному полі. З цього приводу відбулася Панахида за померлими Січовими Стрільцями, які загинули під час боїв проти угорського війська, захищаючи свій рідний край, а також за Героями Небесної Сотні, які так само мужньо, до останнього подиху, боролися за свою Батьківщину.

Цю акцію організував о. Мелетій Рішко, ЧСВВ з Монастиря Отців Василіян у Бороняві. Також участь взяли: о. Лука Буняк, ЧСВВ та молодь Боронявськокого монастиря. З Мукачева були присутні о. Веніамин Довганич, ЧСВВ, Настоятель монастиря з молоддю. З Джублика приїхали брат Теодор Станинець, бр. Йосиф Шлегель, сестри-монахині та молодь монастиря Пресвятої Родини. Також з с. Золотерево, що на Хустщині разом з молоддю приїхав бр. Іван семінарист УжБа Іван Дзюзяк.

Після Панахиди, з коротким словом звернулися отці Василіяни та брат Теодор, які торкнулися питань історичного минулого нашого краю, про мужність та відвагу Карпатських Січових Стрільців, а також про сьогодення, коли у мирний час загинули невинні люди, які відстоювали свої законні права жити у вільній правовій державі. Брат Теодор, зокрема, поділився своїми враженнями про нещодавню поїздку до Києва та відвідини вулиці Інститутської, перейменованої на вулицю Героїв Небесної Сотні, на якій відбувалися криваві події та яка зараз вкрита великою кількістю квітів та свічок, а також фотографіями загиблих Героїв.

Із сказанного можна зробити такі висновки, що ми ніколи не повинні забувати про ту кров, яка була пролита за кожного з нас, адже саме молодь будуватиме нову державу і на її плечах лежить та благородна ноша не зрадити ідеї та прагнення, які відстоювала січові стрільці та герої Небесної Сотні.

Після виступів всі присутні заспівали гімн Небесної Сотні : «Пливе кача по Тисині» та патріотичну пісню: «Понад Хустом ворон кряче». Насамкінець, учасники зустрічі із, жовто-синіми стягами, в руках урочисто виконали гімн України, зробили декілька пам’ятних світлин.

Слава Україні!

Героям Слава!

Леся Русин

ФОТОГРАФІЇ З ПОДІЇ:


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції