Smaller Default Larger

Чин інтронізації нового Єпарха Коломийсько-Чернівецької Єпархії УГКЦ


22 березня 2014 р., відбувся Чин інтронізації нового Єпарха Коломийсько-Чернівецької Єпархії, яким став владика Василь Івасюк, дотеперішній Екзарх Одесько-Кримський. Чин інтронізації відбувся під час Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, у Катедральному соборі Преображення Христового в м. Коломиї, Івано-Франківської області.

З-поміж вищої церковної ієрархії, участь у цих богослужіннях взяли: Апостольський Нунцій в Україні ‒ Архієпископ Томас Едвард Галліксон; єпископи УГКЦ: Митрополит Івано-Франківський ‒ Владика Володимир Війтишин, Митрополит Тернопільський ‒ Владика Василь Семенюк, Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ ‒ Владика Богдан Дзюрах, Екзарх Луцький ‒ Владика Йосафат Говера, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії ‒ Владика Венедикт Алексійчук, Єпарх Самбірсько-Дрогобицький ‒ Владика Ярослав Приріз; Правлячий єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії ‒ Владика Мілан Шашік, Апостольський Адміністратор Луцької дієцезії РКЦ – єпископ Станіслав Широкорадюк, та духовенство УГКЦ й РКЦ.

На урочисту подію інтронізації нового Єпарха, прибули також Отці Василіяни, серед яких, з Провінції Святого Миколая, був Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ, а з Провінції Найсвятішого Спасителя – о. Макарій Ленів ЧСВВ, Настоятель Монастиря Св. Володимира Великого у Херсоні.

У своєму слові Блаженніший Святослав зауважив, що акт інтронізації єпископа, є образом того, що Господь є Той, хто возсідає на престолі своєї слави, а єпископ на своєму троні є Його іконою.

Тому Глава УГКЦ закликав вірних і духовенство прийняти нового правлячого Єпископа, як Божого посланця, який має проповідувати Боже Слово, освячувати Божий люд і скеровувати його до Царства Небесного.

На завершення Богослужінь, з вітальним словом до інтронізованого владики звернувся також Апостольський Нунцій в Україні, Архієпископ Томас Е. Галліксон, а сам Владика Василь висловив слово подяки єпископам, духовенству і вірним, уділяючи усім своє Архієрейське благословення.

Інтронізація Єпарха Коломийсько-Чернцівецького завершилася визнанням вірності і послуху, які засвідчило своєму новому Пастирю духовенство Єпархії, цілуючи його владичий перстень.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

ДОВІДКА

13 лютого 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду Єпископів УГКЦ та порадившись з Апостольською Столицею, створив Кримський екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, а дотеперішнього Екзарха Одесько-Кримського владику Василя (Івасюка) призначив Єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ.

Владика Василь (Івасюк), новопризначений Єпарх Коломийсько-Чернівецький, народився 21 січня 1960 року в селі Дора на Івано-Франківщині. Навчався в підпільній греко-католицькій семінарії, згодом – у Вищій духовній семінарії в Тернополі та в Папському григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богословʼя.

У липні 2003 року призначений першим екзархом новоствореного Одесько-Кримського екзархату УГКЦ та прийняв архієрейське рукоположення 28 вересня того ж року.

Після раптової смерті владики Миколи (Сімкайла) 23 травня 2013 року призначений Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Департамент Інформації УГКЦ

 


 

ФОТОГРАФІЇ З ПОДІЇ:

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції