Smaller Default Larger

Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці


6 квітня 2014 р., в 5-ту Неділю Великого Посту, у Малоберезнянському храмі Отців Василіян, як також в інших Василіянських храмах Провінції Св. Миколая, відбувся Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, який в цей день відновила уся Греко-Католицька Церква в Україні.

Такі заходи відбуваються лише у ключові моменти історії України, такі, як теперішні. Переживаючи в наш час великі випробування, український народ, на чолі з Церквою, відновив ту посвяту себе під Покров Богородиці, яка вперше відбулася ще у 1037 році за Князя Ярослава Мудрого.

Востаннє цю посвяту, майже 20 років тому, відновив Блаженніший Ярослав Іван Любачівський, коли Греко-Католицька Церква вийшла з підпілля.

Будучи, особливо протягом останнього півріччя, зі своїм народом, який відстоював власну гідність на Майдані в Києві, а також під час окупації південно-східної території України, Церква знову побачила потребу у відновленні цього Акту.

Отож, теперішній Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук, у сопричасті з цілою Греко-Католицькою Церквою, доручив здійснити Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці у всіх греко-католицьких храмах в Україні й за кордоном, 6 квітня цього року.

В цей день у всіх храмах нашої Церкви, після кожної Служби Божої, єпископи у своїх катедральних соборах, а священики – у парафіяльних церквах, разом з українським народом взивали до Богородиці: «До тебе нині прибігаємо і усильно просимо: покрий омофором милості твоєї Церкву і ввесь народ наш, що кличе до тебе: Пресвята Богородице, спаси нас!»

о. Франціск Онисько ЧСВВ


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції