Smaller Default Larger

У Гошівському монастирі відбулися пресвітерські свячення

 

Пресвітерські свячення уділив владика Іриней Білик, канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore.

Свято Введення у храм Пресвятої Богородиці по-особливому було знаменним для чотирьох дияконів-василіян. Саме Йосафат Олійник, Теоктист Міщук, Йосафат Ковалюк та Яків Шумило цього дня отримали священничі свячення і стали ієромонахами.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Іриней Білик, канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore, у співслужінні з Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоаном Школиком, ЧСВВ, ігуменом Гошівського монастиря о. Вінкентієм Слободяном, ЧСВВ, ректором Василіянської семінарії о. Пантелеймоном Трофімовим, ЧСВВ, ігуменами, ієромонахами Провінції та запрошеними священниками.

У своїй гомілії владика Іриней ділився роздумами про значення даного свята у житті кожного християнина. На завершення Проповідник закликав: «Просімо Пресвяту Богородицю, щоб під час нашого служіння ми були вдячними Богові для щасливої вічності, беручи приклад із Пресвятої Діви Марії».

По закінченні Великого Входу на Божественній Літургії відбувся обряд пресвітерських свячень, які уділив владика Іриней. Після покладення рук та молитов четверо ченців отримали священничі ризи під спів слова «Аксіос», що означає з грецької «достойний». Йдеться про достойність кожного з чотирьох кандидатів до великого дару священства.

Наприкінці Божественної Літургії було зачитано декрет про дар мощей св. Василія Великого, покровителя Василіянського чину св. Йосафата для Гошівського монастиря. Владика Іриней привіз цей дарунок із Рима для прилюдного почитання у цій святині. Натомість о. Вінкентій Слободян висловив вдячність владиці за цінний дар та спільну молитву.

Протоігумен о. Йоан Школик подякув батькам нововисвячених ієромонахів за те, що віддали своїх синів на служіння Богові, а також подякував владиці за його близькість та любов до співбратів у монашестві. Слова вдячності висловив і новоієрей о. Йосафат Олійник.

На завершення нові ієромонахи уділили всім присутнім благословення.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції