Smaller Default Larger

Вшанування ісповідника віри о. Йосифа Завадяка ЧСВВ в Боронявському монастирі

 

25 лютого 2017 р., в Боронявському монастирі Отців Василіян відбулося вшанування ісповідника віри о. Йосифа Завадяка ЧСВВ, а також посвячення памʼятної таблиці, встановленої з цієї нагоди на фасаді монастирської церкви.

  • Памʼятна таблиця була виготовлена за ініціативою та стараннями вислуженого Протоігумена о. Павла Райчинця ЧСВВ.
  • О. Йосиф Завадяк ЧСВВ, був останнім ігуменом Боронявського монастиря перед його ліквідацією радянською владою у 1948 р. 1958 р., поблизу м. Хуста, на о. Й. Завадяка було скоєно замах, внаслідок якого він помер. Поховали мученика у м. Хусті, а в 2000 р. перепоховали на монашому цвинтарі в Боронявському монастирі. На даний час триває беатифікаційний процес цього ісповідника віри.
  • БІОГРАФІЯ О. ЙОСИФА ЗАВАДЯКА ЧСВВ.

 

З нагоди вшанування о. Й. Завадяка, в Боронявському монастирі була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії Кир Ніл (Лущак) ЧБМ, у співслужінні з Отцями Василіянами, на чолі з Протоігуменом Провінції Св. Миколая о. Андрієм Белеканичем ЧСВВ та єпархіяльними священиками.

Участь у богослужіннях взяли теж василіянські студенти з Інституту філософсько-богословських студій, на чолі з Префектом о. Никанором Ситарем ЧСВВ, які перед Літургією представили життєпис о. Йосифа.

 

  • Під час Літургії, Владика Ніл виголосив проповідь, присвячену блаженної памʼяті о. Йосифу (АУДІО):

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170225borzavadjakpropnil.mp3{/s5_mp3}

 

Після Літургії, перед виставленими в храмі тлінними останками мученика, була відслужена панахида, після чого, Владика Ніл у присутності духовенства та вірних освятив памʼятну таблицю, встановлену на фасаді монастирського храму.

 

  • Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ, промовив подячне слово на завершення цього заходу (ВІДЕО):

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.