Smaller Default Larger

Навечірʼя свята Успіння Пресвятої Богородиці в Мукачівському монастирі оо. Василіян

1

14 серпня 2024 р.Б. у Мукачівському монастирі оо. Василіян урочисто розпочались святкування празника Успіння Пресвятої Богородиці.

* * * * * *

Святкова програма розпочалась Великою Вечірнею з Литією, яку очолив о. Роман Кундзір, ЧСВВ, з Брюховецького монастиря, під спів отців та братів василіян.

Після Вечірні відбулась співана вервиця, яку провів хор «Basileus», що діє при парафії св.Йосафата монастиря оо.Василіян в Мукачеві.

О 20:00 розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Теодору Мацапула ВС, Єпископ Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. Йому співслужили о. Франціск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая, о. Лука Буняк, ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря, о. Роман Кундзір, ЧСВВ з Брюховецького монастиря, о. Микола Григорук, Парох храму св.Параскеви у селі Фитьків на Івано-фраківщині та інше численне духовенство Мукачівської єпархії. 

Варто зазначити, що в часі Літургії владика уділив пресвітерські свячення двом випускникам Ужгородської богословської академії о. Івану Френчко та о.Івану Вовняк.

Після Літургії з подячним словом звернувся о. Лука Буняк, ЧСВВ, який від василіанської спільноти подарував владиці Теодору копію Мукачівської ікони Божої Матері.

Вкінці відбулось многоліття, молитва за мир в Україні, мирування та окроплення свяченою водою.

Важливо нагололсити, що в часі святкувань, пластуни з рою "Лісові мавки", організували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, на якому всі охочі могли придбати розмальовані медяники, мед, та інші смаколики.

* * * * * *

* * * * * *

2

3

5

7

8

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

23

25

28

29

32

36

39

40

44

48

50

53

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції