Smaller Default Larger

Розпочалася Канонічна візитація в монастирях Провінції Св. Миколая

3 листопада 2013 р., у Василіянській Провінції Св. Миколая розпочалася щорічна Канонічна Візитація, приписана Статутом Василіянського Чину Св. Йосафата, яка «має за ціль зберігати порядок та чернечу дисципліну в монастирях і відновляти їх там, де вони підупали» (Статут ЧСВВ, 281).

3-4 листопада, відбулася візитація в двох чернечих осідках Провінції: в Монастирі Св. Миколая у с. Малий Березний (Великоберезнянський р-н., Закарпатська обл.) та в Монастирі Благовіщення Пресвятої Богородиці у с. Бороняво (Хустський р-н., Закарпатська обл.).

В Малоберезнянському монастирі, який являється Осідком Провінції Св. Миколая, візитацію, за дорученням Протоігумена, провів Провінційний Вікарій отець Павло Кречун ЧСВВ.

В Боронявському монастирі візитацію провів Протоігумен Провінції о. Павло Райчинець ЧСВВ.

Згідно поданої в Статуті ЧСВВ схеми, Канонічна візитація розпочалася в монастирських храмах, де в присутності зібраних спільнот, візитатори насамперед віддали шану Пресвятій Євхаристії та звернулися до Ченців зі вступним словом і в молитві попросили про успішне проведення візитації й запросили всіх до сумлінної співпраці.

Візитатори зустрілися із Настоятелями Чернечих осідків, з кожним Ченцем окремо та із разом зібраними спільнотами. Вислухали думки усіх про справи, які стосуються кожного Ченця зокрема і спільнот вцілому.

Були також оглянуті Монастирі і все, що до них належить, перевірено управління ними, і все, що було гідним уваги.

На закінчення візитації, візитатори висловили чернечим спільнотам завершальне слово та уділили благословення, покропивши їх свяченою водою.

Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ проведе також візитацію в Монастирі Св. Архистратига Михаїла в с. Імстичово (Іршавський р-н., Закарпатська обл.) та в Монастирі Св. Миколая в м. Мукачеві (Закарпатська обл.).

о. Франціск Онисько ЧСВВ


МАЛОБЕРЕЗНЯНСЬКИЙ МОНАСТИР



БОРОНЯВСЬКИЙ МОНАСТИР



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції