Smaller Default Larger

«Бог – це Особа, а не „розпорошена” субстанція»

„Ми віримо в Бога, який є Отцем, Сином і Святим Духом”, – нагадав Франциск 18 квітня під час Святої Меси в каплиці Дому св. Марти.

У своїй проповіді Папа зазначив, що для багатьох людей Бог є абстрактним поняттям, чимось на зразок «розпорошеної» субстанції, яка присутня в якійсь мірі всюди і невідомо чим є – такий собі «Бог-спрей».

Святіший Отець звернув увагу, що саме зважаючи на таке сприйняття християни повинні чітко усвідомлювати, що вірять в Бога-Особу. Багато людей, зауважив Папа, заявляють про свою віру в Бога. „Але в якого Бога ти віриш?”, – поставив питання папа Франциск і запросив кожного чесно відповісти на нього. Понтифік закликав не опускати руки на шляху віри, незважаючи на гріхи, які на ньому трапляються. „Господь нас прощає, коли просимо пробачення, і це дозволяє постійно рухатися вперед”, – сказав Святіший Отець.

Папа Франциск підкреслив, що віра, яка народжується під час зустрічі з Христом, дає таку радість і спокій, яких не може запропонувати цей світ. Тому, за словами Папи, потрібно просити Бога, щоб дав можливість зростати у вірі, яка розвивається завдяки маленьким щоденним зустрічам з Ісусом.


За матеріалами: popefrancis.org.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.