Smaller Default Larger

Молитовна зустріч для юнаків у Малому Березному

 

З 19 по 22 липня у Малоберезнянському монастирі Святого Миколая оо. Василіян відбулася молитовна зустріч для юнаків, які прагнуть поглибленого духовного життя. Цей захід щороку організовує провінція Святого Миколая оо. Василіян в Україні під керівництвом о. Еміліяна Гавея, ЧСВВ.

 Тема цьогорічної зустрічі − «Покликання у світлі Божого Слова». Під проводом о.Мелетія Рішка, ЧСВВ, учасники зустрічі роздумували над темою упродовж чотирьох днів.

У цьому заході взяли участь 20 хлопців з різних куточків Закарпаття.

У програмі дня особливу увагу було приділено духовним наукам та спільній літургійній молитві. Не бракувало й моментів відпочинку.

У пятницю, 20 липня, родзинкою дня були промо-ролик про служіння оо. Василіян з нагоди 400-літнього ювілею оо. Василіян, а також спільна ватра на вершині Чернечої гори, під час якої учасники вивчали нові релігійні та патріотичні пісні.

У суботу, 21 липня, о. Еміліян представив невелику презентацію про життя, покликання і служіння блаженного священномученика Павла Гойдича, ЧСВВ − покровителя цих молитовних зустрічей. Ввечері, у монастирському храмі відбулася спільна адорація Святих Тайн.

У неділю, 22 липня, Божественну Літургію з нагоди закічення молитовної зустрічі очолив о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні. Йому співслужили вже згадувані оо. Мелетій та Еміліян, а також о. Гавриїл Тимчик, ЧСВВ, який виконує своє служіння у м. Фатімі (Португалія) та о. Василь Білий, Префект Малої семінарії Святого Духа (м. Львів-Рудно). У Літургії, окрім парафіян, взяли участь сс. Служебниці з м. Ужгорода та с. Усть-Чорної, а також юнаки-учасники молитовної зустрічі.

Після Літургії о. Лука Буняк, ЧСВВ, Адміністатор парафії подякував о. Протоігумену, о. Еміліяну за добру організацію та проведення молитовної зустрічі, о. Мелетію за духовний провід, а також братам Домініку Костаку, ЧСВВ та Мирону Балогу, ЧСВВ за допомогу у проведенні.

Наприкінці, у монастирській каплиці, о. Мелетій уділив повний відпуст та, після Подячної пісні св. Амврозія Медіолянського, покропив учасників свяченою водою. Також, з подячним, напутнім словом до хлопців звернувся о. Еміліян. Кожен юнак отримав пам’ятку – ІІІ Том відомого василіянина, історика Церкви Закарпаття - о. Атанасія Пекаря, який присвячений монашому житті, а також невеличку брошуру про життя та історичну спадщину о. Атанасія.

 

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції