Smaller Default Larger

Празник Введення у храм Пречистої Діви Марії та відзначення 60-ої річниці мученицької смерті о. Йосифа Завадяка ЧСВВ у Боронявському монастирі

 

4 грудня 2018 р. Б., в Боронявському монастирі Отців Василіян відбулося урочисте святкування монастирського празника Введення у храм Пресвятої Богородиці, під час якого було відзначено 60-ту річницю мученицької смерті о. Йосифа Завадяка ЧСВВ.

  • Святкові Богослужіння очолив Протоархимандрит Василіянського Чину Св. Йосафата – Всесвітліший Отець Ґенезій Віомар, який у ці дні розпочав Генеральну канонічну візитацію у Провінції Святого Миколая в Україні.

З найвищим Настоятелем Василіянського Чину співслужили: о. Тарас Іванина ЧСВВ – Настоятель Боронявського монастиря, о. Павло Кречун ЧСВВ – Настоятель Імстичіського монастиря та Провінційний Вікарій, о. Лука Буняк ЧСВВ – з Малоберезнянського монастиря, о. Даниїл Дербаль ЧСВВ – з Боронявського монастиря; сповідали: о. Павло Райчинець ЧСВВ – з Боронявського монастиря (вислужений Протоігумен) та о. Михайло Станко ЧСВВ – Намісник Малоберезнянського монастиря.

Під час Літургії Отець Протоархимандрит виголосив проповідь, під час якої пояснив зміст і значення празника Введення у храм Пречистої Діви Марії, а також згадав подію мученицької смерті о. Й. Завадяка та підкреслив приклад цього ревного ієромонаха для сучасних християн.

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20181204borzavadjakvvedennja.mp3{/s5_mp3}

 

Після Служби Божої була відслужена Панахида за блаженної пам’яті о. Йосифом Завадяком ЧСВВ, а також усі спільно помолилися за Україну «Боже, Великий, Єдиний…».

На завершення Настоятель о. Тарас та Протоархимандрит о. Ґенезій висловили подячні промови; співалося «многоліття» та було уділене святкове благословення, після чого завершилося усе мируванням.

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції