Smaller Default Larger

Молитва ченців-василіян на празник Святого Священномученика Йосафата

 

Господи Ісусе Христе Боже наш, що заснував свою Церкву на вибранім тобою апостолі, святім Петрі-Скелі й доручив йому ключі Царства Небесного, а перед твоїми животворящими страстями молився у кровавім поті, щоб усі були одне, як Ти зі своїм Отцем.

Ти для цієї великої цілі покликав святого Йосафата, який, з дитинства запалений божественною іскрою, взяв свій хрест і, зрікшись всього, пішов за Тобою, щоб стати подвижником євангельської досконалості.

 Він, як ревний молільник і невтомний священнослужитель Божественних Таїнств та добрий пастир, не щадив ні своїх сил, ні трудів, але цілковито пожертвував себе справі святої єдності дорученого стада з Твоїм Намісником, Римським архієреєм і пролив за це свою мученицьку кров.

Отож, Спасителю наш Господи, і нас недостойних й грішних, що сьогодні соборно святкуємо пам’ять вірного твого слуги, священномученика Йосафата і, духовно відновлюючись, спогадуємо складення наших чернечих обітів і переживаємо їх, вчини нас його вірними послідовниками.

Укріпи нас у непохитній відданості нашого Чину справі єдності, дай нам апостольського запалу, щоб ми у постійному послухові, чистоті й убожестві, радо жертвували всі наші сили, здібності і життя віддали для спасіння всіх і, отак, звершивши наш земний шлях, ми удостоїлися разом з Пресвятою Богородицею, святим Василієм Великим, священномучеником Йосафатом і всіма святими мучениками оглядати світлу красу твого Божества і прославляти Тебе і Твого споконвічного Отця і животворящого Духа на віки віків.

Амінь.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції