Smaller Default Larger

«Пам’ять про праведника буде вічна…» – 15 років від дня смерті о. Бориса – Юрія Краснобродського, ЧСВВ

 

У четвер, 3 травня 2018 р., минуло 15 років від дня смерті світлої пам’яті о. Бориса – Юрія Краснобродського, ЧСВВ, довголітнього пароха монастирського храму Зіслання Святого Духа, що діє при монастирі св. Миколая Отців Чину Святого Василія Великого у с. Малому Березному.

 

 

З цієї нагоди, цього ж дня, у монастирському храмі була відслужена заупокійна Св. Літургія та Панахида на могилі о. Бориса, яка знаходиться на монастирському цвинтарі у Малому Березному. Божественну Літургію відправив о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Св. Миколая.

Також, у неділю Самарянки, 6 травня, після Св. Літургії для парафіян та гостей монастирського храму була представлена невеличка презентація про життя та служіння о. Бориса Краснобродського, ЧСВВ, яку приготувала п. Марина Вудмаска, педагог-організатор Малоберезнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Після презентації о. Протоігумен Андрій подякував п. Марині та усім, хто допоміг організувати цей захід, заохотивши одночасно плекати історичну живу пам’ять про наше церковне минуле та тих, хто не тільки зберіг, але й передав нам живий скарб віри.

Слід відзначити, що більша частина наших парафіян у роки підпілля саме з рук о. Бориса, який служив у с. Малий Березний, отримали св. Тайни Хрещення, Миропомазання, Покаяння, Євхаристії та Подружжя. Хоч молодше покоління наших парафіян не знайоме особисто з о.Борисом, та про нього добре пам’ятають дорослі парафіяни.

Як життя, так і служіння цього священнослужителя, увійшло у історію відновленої Малоберезнянської парафії та монастиря, як приклад ревного ієромонаха та послідовника святого отця нашого Василія Великого.

 

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ
  • Фото: Яна Шіпош

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції