uzh 2024-2

Smaller Default Larger

Українські урочистості в Римі 23-27 листопада 2013 року

В Римі у місяці листопаді заплановано відзначення ряду важливих подій та урочистостей для нашої Церкви та народу, серед яких – вшанування 50 років з дня перенесення мощей святого священномученика Йосафата Кунцевича, архиєпископа Полоцького до Базиліки Святого Петра у Ватикані.

23-24 листопада 2013 р., українська та світова спільнота вшановуватиме 80-ту річницю геноциду української нації – Голодомору 1932-33 років. Гаслом цьогорічного спомину трагедії є «Україна пам’ятає – світ визнає»! Блаженніший Святослав з єпископами Синоду УГКЦ очолить поминальне богослужіння та запалить свічку пам’яті 23 листопада у Соборі Святої Софії в Римі.

24 листопада відбудеться закриття Року віри в Католицькій Церкві. З цієї нагоди Папа Франциск очолить Святу Літургія на площі Святого Петра у Ватикані.

25 листопада минає 50 років з дня перенесення мощей святого священномученика Йосафата Кунцевича, архиєпископа Полоцького до Базиліки Святого Петра у Ватикані. В цей день Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук), очолить Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні єпископів Синоду УГКЦ на катедральному престолі Базиліки Святого Петра.

На 26 листопада запланована третя щорічна церемонія вручення Відзнаки Блаженного священномученика Омеляна Ковча, а також спільна молитва й урочиста передача реліквій Омеляна Ковча та Ікони Новомучеників для Базиліки Святого Бартоломея в Римі.

27 листопада відзначаємо 50-ліття від часу заснування Українського Католицького Університету в Римі. З цієї нагоди відбудеться урочиста Академія, вручення почесних докторатів УКУ та спільна подячна молитва (via di Boccea, 478).

Головою оргкомітету по відзначенні даних подій є Преосвященніший владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії.

Нижче подаємо детальну програму відзначення всіх святкувань та урочистостей в Римі.

 


23.11.2013, Субота

День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

16:00 – Архиєрейська Божественна Літургія, Панахида і запалення свічки. Очолює Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні єпископів Синоду УГКЦ.

Місце проведення: Собор Святої Софії, via di Boccea, 478.

24.11.2013, Неділя

Закриття Року віри в Католицькій Церкві

10:30 – Літургія на площі Святого Петра у Ватикані, яку очолить Святіший Отець Франциск з нагоди закриття Року віри в Католицькій Церкві;

12:00 – Молитва «Ангел Господній».

Місце проведення: площа святого Петра, Ватикан. Пункти пропуску відчиняються о 7:00, вхід по квитках.

18:00 – Панахида та запалення пам’ятної свічки для вшанування жертв Голодомору на площі Республіки (Piazza Repubblica, metro A) за участю української громадськості в Римі, духовенства, представників української та італійської влади.

19:30 – Концерт-реквієм в Соборі Святої Марії Ангелів та Мучеників (Basilica S. Maria degli Angeli e dei Martiri, Piazza Repubblica, metro A).

25.11.2013, Понеділок

50-річчя перенесення мощей Священномученика Йосафата Кунцевича до Базиліки Святого Петра у Ватикані

09:00 – Архиєрейська Божественна Літургія на катедральному престолі Базиліки Святого Петра, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) у співслужінні єпископів Синоду УГКЦ;

- поклоніння мощам святого Йосафата  біля престолу Святого Василія Великого;

Місце проведення: собор Святого Петра у Ватикані. Пункти пропуску до Собору відчиняються о 7:00, вхід вільний.

26.11.2013, Вівторок

17:30 - 20:30 – Третя щорічна церемонія вручення Відзнаки Блаженного священномученика Омеляна Ковча, а також спільна молитва й урочиста передача реліквій Омеляна Ковча та Ікони Новомучеників

Місце проведення: Базиліка Святого Бартоломея (Basilica di S. Bartolomeo all’Isola, 22)

27.11.2013, Середа

10:30 – Загальна аудієнція з Папою Франциском на площі Святого Петра у Ватикані.

Місце проведення: площа Святого Петра у Ватикані. Пункти пропуску на площу відчиняються о 7:00, вхід по квитках.

16:00 – Відкриття урочистої Академії, присвяченої 50-літтю заснування Українського Католицького Університету. Вручення почесних докторатів УКУ (via di Boccea, 478).

18:30 – Молебень до Пресвятої Богородиці.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ОРГАНІЗАТОРІВ ПАЛОМНИЦЬКИХ ГРУП:

– паркування автобусів на території Собору Святої Софії 23.11.2013 р. буде проводитись безкоштовно, в інші дні необхідно зробити внесок у фонд Товариства «Свята Софія» в сумі 50Є за одну добу;

– квитки для участі в заходах, передбачених програмою, можна замовити в Оргкомітеті через електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

прохання в кожній паломницькій групі використовувати національну символіку України.

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СВЯЩЕНИКІВ:

– на всіх богослужіннях  використовуватиметься світлий колір риз;

– священики, які супроводжуватимуть паломницькі групи, зможуть співслужити на богослужіннях, попередньо повідомивши Оргкомітет через електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (за винятком Літургії із Святішим Отцем на площі Святого Петра у Ватикані 24.11.2013).

– для співслужіння 25 листопада необхідно прибути до захристії Базиліки св. Петра не пізніше як до 8:15 та мати з собою посвідку священика («челєбрет»).

За матеріалами: ukr-parafia-roma.it

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Прото- архимандрит

о. Севастіян Сабол, ЧСВВ (ЗОРЕСЛАВ)

Василіянський Чин у світі

************

Монастирі ЧСВВ

***********

Новіціят

***********

Інститут ЧСВВ

***********

Помʼяник

***********

Публікації

***********

Чернече формування

Василіянська духовність

Духовність Василіянського Чину Святого Йосафата.

Брати, закликаю вас і прошу, майте думки й бажання, гідні небесного поклику...

Святий Василій Великий

Більше в розділі...

ПРАВИЛА ЧСВВ

Монаше життя і діяльність Ченців Василіянського Чину базується на:

Книжкові видання

РАДІО ВАТИКАНУ

Подобається...

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.