uzh 2024-2

Smaller Default Larger

Празник Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері

alt

12-13 липня 2014 р., в Монастирі Отців Василіян у м. Мукачеві, відбулися відпустові святкування празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері, за участю Преосвященного владики Ніла Лущака, який, під час Архієрейської Божественної Літургії, уділив дияконські свячення Ченцю Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, Преподобному брату Еміліяну Віталію Гавею ЧСВВ.

Свято Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері, яка має назву «Покровителька Закарпаття», є нещодавно встановленим. У 2010 році, в Мукачівській Греко-Католицькій Єпархії був визначений окремий день (16 липня) для вшанування Чудотворної Ікони Божої Матері, яка знаходиться в Монастирі Отців Василіян у м. Мукачеві. Ікона ця була намальована в Царгороді у 1453 р., а в 1926 році була встановлена для привселюдного вшанування у Мукачівському монастирі Отців Василіян. Зберігши цю цінну Ікону протягом підпілля Греко-Католицької Церкви на Закарпатті, Отці Василіяни у 2009 році відновили її вшанування у м. Мукачеві.

Цього року, вшанування Ікони розпочалося у суботу 12 липня, Великою Вечірнею, яку відслужив о. Андрій Белеканич ЧСВВ, з Малоберезнянського монастиря. Опісля відбувалася співана вервиця, під проводом хору «Базілеус», який діє при Мукачівському монастирі. Також була відслужена Божественна Літургія з проповіддю, яку очолив о. Йосафат Фітель ЧСВВ, Ігумен Івано-Франківського монастиря.

В неділю зранку, 13 липня, о. Тарас Іванина ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря, відслужив святкову Утреню, після чого о. Йосафат Фітель ЧСВВ помолився з паломниками Акафіст до Пресвятої Богородиці та виголосив роздуми на тему свята.

Свято Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері відбувається на рівні цілої Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, тому щороку, у святкуванні цього празника бере участь єпархіяльний єпископ. Цьогорічну святкову Літургію у Мукачівському монастирі очолив та звернувся до вірних з пастирським словом, єпископ-помічник Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, Преосвященний Владика Ніл Лущак, у співслужінні з Протоігуменом Провінції Святого Миколая в Україні, Високопреподобним отцем Павлом Райчинцем ЧСВВ та Настоятелем Мукачівського монастиря, Впр. о. Веніамином Довганичем ЧСВВ. Також Літургію співслужили Отці Василіяни з різних монастирів в Україні й за кордоном та єпархіальні священики.

Під час Архієрейської Божественної Літургії, Владика Ніл уділив дияконські свячення Ченцю Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, Преподобному брату Еміліяну Віталію Гавею ЧСВВ.

Богослужіння звеличував співом хор «Осанна», що діє при Монастирі Отців Василіян у м. Івано-Франківську.

Після Многоліття і слів подяки, відбулося також Водосвяття біля монастирського джерела та мирування. Ну і звичайно що кожен, хто взяв участь у святкових заходах, мав можливість приклонитися перед чудотворною «Покровителькою Закарпаття», яка розміщена у монастирській каплиці.

Під час цьогорічних святкувань, перед Мукачівською Чудотворною Іконою Божої Матері лунали молитви, щоб вона стала Покровителькою не лише Закарпаття, але й цілого українського народу, який переживає воєнне лихоліття.

о. Франціск Онисько ЧСВВ

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Прото- архимандрит

о. Севастіян Сабол, ЧСВВ (ЗОРЕСЛАВ)

Василіянський Чин у світі

************

Монастирі ЧСВВ

***********

Новіціят

***********

Інститут ЧСВВ

***********

Помʼяник

***********

Публікації

***********

Чернече формування

Василіянська духовність

Духовність Василіянського Чину Святого Йосафата.

Брати, закликаю вас і прошу, майте думки й бажання, гідні небесного поклику...

Святий Василій Великий

Більше в розділі...

ПРАВИЛА ЧСВВ

Монаше життя і діяльність Ченців Василіянського Чину базується на:

Книжкові видання

РАДІО ВАТИКАНУ

Подобається...

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.